Duikopleiding.

Als beginnende duiker start je met de 1* opleiding van de NOB. NOB is de Nederlandse Onderwatersportbond. De NOB duikbrevetten zijn de wereldwijd erkende CMAS duikbrevetten. Het 1* NOB duikbrevet staat gelijk aan het PADI open water diver brevet. Je kan met dit brevet zelfstandig met een mededuiker (buddy) duiken tot een diepte van 20 meter.

De opleiding bestaat uit verschillende theorielessen (hiervoor krijg je een cursusboek) en zwembadlessen op vrijdagavond in het zwembad De Gelenberg te Druten. Als je voldoende vaardigheden hebt in het zwembad ga je je vaardigheden in het buitenwater oefenen. De trainingen in het buitenwater vinden plaats in het weekend in plassen in de omgeving van Druten.

Voor je lessen in het zwembad kan Mirounga je van een uitrusting voorzien, zoals duikvest, duikfles, ademautomatenset en lood. Als je later in de opleiding naar het buitenwater gaat heb je een duikpak, schoenen, handschoenen, duikbril, snorkel, ademautomaatset, lood en vinnen nodig. Dit hoeft niet heel duur te zijn, op Internet (o.a. Marktplaats) zijn bijvoorbeeld mooie aanbiedingen te vinden.

Voor je kunt beginnen met duiken, moet je in bezit zijn van een link naar interne -> medische duikkeuring.

Wil jij beginnen met duiken bij ons, dan moet je aan de volgende kosten denken.

1* duikopleiding en inschrijfgeld Mirounga € 150,00
Medische keuring € 35,00         (mogelijk vergoed door je zorgverzekering)
Duiklogboek € 29,50
Maandelijkse contributie€ 10,00

Mirounga kan ook vervolg opleidingen verzorgen wat in overleg gaat met de bevoegde instructeurs.

Met het lidmaatschap van de vereniging, ben je ook lid van NOB (en ontvang je maandelijks het onderwatersportblad) en kun je je duikfles laten vullen voor € 2,50. Er is iedere vrijdagavond een zwembadtraining en gezellig napraten in de kantine van het zwembad. Daarnaast kun je deelnemen aan activiteiten die we organiseren voor de leden.