Bezoek Nemo 33

Zondag 8 maart ’09, was het dan zo ver. 9 leden van duikteam Mirounga verzamelden zich op de parkeerplaats van het Shell tankstation in Druten-Zuid. Toon van Leeuwen had de organisatie voor dit uitstapje op zich genomen en nu was het dan zover. Toon deelde eigenverklaringen uit van Nemo 33 waarop stond dat je recentelijk nog gedoken had en medisch goedgekeurd was. Voor de zekerheid werd er links er rechts nog even driftig in de logboeken gekeken, want stel je voor!! Nadat alle divegear was overgeladen in 2 voertuigen (zwembroek, bril, vinnen en een decocomputer in de achterzak) vertrok de club met 2 auto’s richting Nemo 33 te Brussel. Met op de achtergrond de zwoele stem van een dame werden wij digitaal richting Brussel gedirigeerd. Maar ja, als de bestuurder toch meent een betere route te willen nemen…tsja, dan heb je eigenlijk ook nog eens wat sightseeing in Brussel erbij. Al met al waren wij dan toch nog ruimschoots op tijd bij Nemo.

nemo-001 

Nog even tijd voor een fotoshoot.

Willy, Bas, Werner, Jan, Mascha, Stephan, Gerard, Jurgen en Toon.

Nadat we ons hadden gemeld bij de jongedame achter de kassa hadden we nog even tijd voor een glaasje cola en konden we het centrum eens goed bekijken. Vanuit de bar gezien kon je via ramen zo in het duikbad kijken.nemo-002

 

Overzicht vanuit bar/entree

Volgens het vrouwtje achter de kassa zouden we omstreeks 17.45 uur geroepen worden om ons vervolgens te begeven naar de kleedkamers. Daar omgekleed konden we ons melden bij het bad. Aldaar kregen we een briefing????!!! en mochten we de eerste 10 minuten even rondzwemmen om de spiertjes eens wat los te gooien. Uitsluitend nu was de gelegenheid daar om een vrijduik te maken, want na het persluchtduiken was dit natuurlijk uit den boze. Het bad heeft 4 niveaus. De instap, vijf meter diepte, tien meter diepte met een grot/doorgang en de put van bijna 35 meter.

Na enkele vrijduiken zonder perslucht naar 10 meter konden we ons klaarmaken voor de duik. Uit het water mochten we zelf onze setjes klaarmaken met materialen van Nemo. Je mocht alleen je eigen bril, vinnen ow-camera en zwembroek meenemen. Je moest een deco-computer meenemen en als deze niet los was mocht je bij uitzondering de hele ademautomaat met geïntegreerde computer meenemen.nemo-003nemo-004

 

Buddyparen werden door ons zelf ingedeeld en hop het water in. “Ga niet meteen naar de put van 35 meter, want dat doet iedereen en dan zie je alleen maar luchtbellen”. Dus het bad werd door ons links en rechts wat verkend.

Er werd zelfs een groepsfoto onder water gemaakt, waarna de leden in buddyparen een ieder hun eigen weg zochten in het bad. Het bad was groot genoeg om elkaar niet in de weg te zwemmen.

nemo-011nemo-010nemo-009

Maar dan uiteindelijk ben je toch gekomen om te zien of de put in het zwembad echt diep is. Dus…., maar wat werd verteld klopt. Je kon geen put zien. Alles wat je zag waren bubbels. Vele kleine luchtbelletjes. Als je boven de put kwam werd je ook omhoog gestuwd door de vele luchtbelletjes. Lucht uit het vest en rustig aan zakken dus. Kijken dat je niet bij iemand in de nek terecht komt. Nadat we enkele duikers halverwege de afdaling passeerden was alles in eens helder. Op de bodem zaten reeds 2 personen. (Willy en Jan).

nemo-008 

Na een uurtje duiken in heerlijk warm water van 33 graden had iedereen het weer gezien. De volgende groep duikers waren al bezig met de 1e tien minuten inzwemmen en vrij duiken. Wij hebben het bad verlaten, hebben onze duikspullen opgeruimd en terug naar de kleedkamers. Na nog een natje aan de bar zijn we teruggereden naar Nederland waar we nog net voor sluitingstijd bij Hazeldonk nog een hapje hebben genomen om vervolgens huiswaarts te keren.

Al met al wederom een leuke ervaring.

 

 

nemo-007nemo-006 nemo-005