Beste Duikers,

Op maandag 8 oktober hebben 2 afgevaardigden van Duikteam Mirounga een duik gemaakt in het basin van Naturagart te Ibbenburen (Duitsland).

NaturaGart is een fabrikant van systemen voor grote doe-het-zelf vijvers, zwembaden en tuinvijvers. Begin jaren negentig vond NaturaGart dat het tegen de grenzen van conventionele reclamemethoden aanliep. Er werd besloten een park te bouwen met alle voorbeelden van producten die het bedrijf verkoopt.

Naturagart_Het-park

Men wilde de uitersten opzoeken en een vijver bouwen die nog nooit eerder bedacht was. Zo kwam met op het idee van een onderwater park, dat zo groot zou moeten worden dat het bruikbaar zou zijn voor duikers. Kliffen, grotten, tempels werden gebouwd om een waar paradijs te maken voor duikers.

Weetjes:
Afmetingen duikpark: 120 x 60 meterNaturagart_Duiker-1
Diepte: 7,5 meter
Inhoud: ca 30.000 m
3
Duur van het project: 1999 - 2006
Bouwtijd: 3 jaar

 

Maar wat er is er nu zo speciaal aan dit park?

De beheerder heeft vele Steuren losgelaten in dit basin. De steuren hebben inmiddels  vorstelijke afmetingen ( 2 meter is geen uitzondering). De beheerder zuinig op zijn vissen.

Naturagart_steur-1

Vanaf half oktober tot begin mei  is duiken niet mogelijk in het basin. Dit allemaal om de steuren niet te storen in hun winterslaap.Een duik organiseren in 2012 was dus niet eerder haalbaar. Wel willen wij jullie van enthousiast maken voor een duikje bij Naturagart ergens in mei/juni 2013.Naturagart is een kleine 200 km rijden vanaf Druten. Vrijwel alleen snelweg. Je bent er binnen 2 uur. Net zover als Zeeland. Je koopt een dagkaart en daarmee kun je net zo vaak duiken als je wilt, maar 2 duiken is voldoende goed haalbaar gezien de tijd.Naturagart_wrak

Wij hebben de maandag uitgekozen om daar te duiken. Veel, veel minder duikers aanwezig.  Duiken in het weekend is natuurlijk ook mogelijk,  maar is dus drukker en duurder. (dagkaart 35 ipv 25 euro). Het mag echter de pret niet drukken.Wij hopen op veel aanmeldingen volgend jaar.

 Groeten,

 Gerard en Herman