Op zaterdag 20 oktober 2012, hebben diverse leden van duikteam Mirounga een Duikclinic georganiseerd voor de winnaars van de zwemmarathon. Deze zwemmarathon werd door duikteam Mirounga en het zwembad De Gelenberg georganiseerd. Het zwembad vierde hun 25 jarig bestaan en duikteam Mirounga vierde hun 40 jarig bestaan. De feestcommissie van het 40 jarig jubileum van Mirounga gaven dus als kado deze clinic weg aan de winnaars van deze marathon. In dit geval werd de marathon gewonnen door de leden van Zwemvereniging De Gelenberg.

Een 15 tal leden van laatstgenoemde club namen deel aan de clinic, welke zeer enthousiast werd ontvangen. Nu hebben we bij Mirounga wel eens vaker een INTRO duik georganiseerd, ook voor leden van De Gelenberg, waardoor we deze keer de lat dus wat hoger moesten leggen om het wel uitdagend te houden voor deze snelle zwemmers. Door Leo en Gerard werd dus een heus onderewaterparcours met behendigheidsoefeningen uitgezet. Alles met het oog op veiligheid voor de (intro)duiker.

In een 2 uur durend programma hebben de duikers in spee geleerd een rol achterover te maken, door een hoepel te zwemmen met persluchtapparatuur, trimmen,  automaat/brilletje klaren en geblindeerd duiken. Al met al een gevarieerd programma met mooie oefeningen.

Een succes welke voor herhaling vatbaar is bij andere gevorderde groepen.

Duikclinic_Gelenberg